Top 3 beste beleggingsapps

beste beleggingsapp
Leestijd: 3 minuten

Het is al lang verleden tijd dat er enkel op de beursvloer gehandeld wordt. Beleggen via het internet bestaat al jaren en tegenwoordig wordt er ook steeds vaker belegt via apps. In dit artikel bespreken we de beste beleggingsapps zodat jij gemakkelijk vanaf je telefoon de markt en/of je beleggingen in de gaten kan houden!

Wat is de beste beleggingsapp?

Finance Owl vindt DEGIRO de beste beleggingsapp. Dit komt door de gebruiksvriendelijkheid van de app en door de lage tarieven van DEGIRO.

Waarom een beleggingsapp gebruiken?

Het fijne aan een beleggingsapp is dat je op elk gewenst moment van de dag het belegginsnieuws kan volgen en inzicht hebt in je portefeuille. Daarnaast kan je met een belegginsapp op een laagdremppelige manier ervaren en leren hoe beleggen werkt. Belegginsplatformen maken de apps zo intuïtief en overzichtelijk mogelijk, waardoor hun klanten gemakkelijk de belegginsapps kunnen gebruiken. Ook als je een startend belegger bent.

Omdat beleggen door een app zo laagdrempellig is geworden, kunnen beleggers wel makkelijker in de problemen raken. Beleggen via een app lijkt soms op een spelletje, maar dat is het zeker niet! Wees je van de risico’s bewust en besef je dat je met beleggen geld kan verliezen.

Hoe kies ik de beste beleggingsapp?

Finance Owl raad je aan om naar onderstaande criteria te kijken bij het kiezen van een beleggingsapp.

  1. Kosten: wat mij betreft zijn de kosten het belangrijkst om op te letten. Je wilt niet dat de broker van de beleggingsapp duur is. Alle kosten die je maakt bij het aan- en verkopen van beleggingsproducten hebben namelijk impact op je rendement. Lees er hier meer over.
  2. Functionaliteiten: naast kosten zijn ook de functionaliteiten belangrijk. Kan je in de app bijvoorbeeld de gewenste orders inleggen en analyses doen. Maar denk er bijvoorbeeld ook aan of je in de app de vereiste documentatie van fondsen terug kan lezen, zoals de prospectus.
  3. Gebruiksgemak: verder is het natuurlijk belangrijk dat je met de beleggingsapp overweg kan. Kortom, is de app Intuïtief en snap je hoe het werkt?
  4. Beveiliging: en niet te vergeten beveiliging. Hoe veilig is de beleggingsapp? Als consument is dit erg lastig in te schatten. Je kan echter wel recensies over de app lezen en checken of bijvoorbeeld twee-factor authenticatie wordt ondersteund.

Top 3 beste beleggingsapps volgens Finance Owl

Hieronder 3 van mijn favoriete beleggingsapps.

1. DEGIRO beleggingsapp

DEGIRO beleggingsapp

DEGIRO is in Nederland één van de bekendste en populairste beleggingsplatformen. Dat komt onder andere omdat het een goedkope optie is voor beleggers. In ruim 66 internationale brokeronderzoeken wordt DEGIRO als beste en goedkoopste manier genoemd om online te beleggen. DEGIRO is sinds 2013 actief in Nederland. De dienstenverlening is inmiddels uitgerold naar 18 Europese landen. De kenmerken van DEGIRO zijn gebruiksvriendelijk en goedkoop. In dit artikel een review van DEGIRO.

Voordelen DEGIRONadelen DEGIRO
Gemakkelijk en gebruiksvriendelijke platformBeperkte analyse mogelijkheden
Uitgebreid aanbod van beleggingsproductenAansluitkosten van €2,50 per beurs per kalenderjaar
(behalve Euronext Amsterdam en Brussel die zijn gratis)
Lage transactiekostenSpoedoverboekingen niet mogelijk
Geen opstart- en stortingskosten

2. BUX Zero beleggingsapp

BUX Zero beleggingsapp

BUX Zero is onderdeel van BUX. BUX is een van origine Nederlandse broker opgericht in 2013 door Nick Bortot. In 2014 werd de BUX app gelanceerd in Nederland en een paar maanden volgde de lancering in het Verenigd Koninkrijk. In september 2019 werd BUX Zero geïntroduceerd. Met BUX Zero kan je zelf beleggen in Europese en Amerikaanse aandelen en Exchange Traded Funds (ETFs). In dit artikel een review van BUX Zero.

Voordelen BUX ZeroNadelen BUX Zero
Gebruiksvriendelijk platformBeperkt aanbod
Relatief lage kostenBeperkte analyse mogelijkheden
Geen www versie enkel app

3. Bitvavo beleggingsapp

Bitvavo beleggingsapp

Bitvavo is een Nederlands cryptocurrencies platform opgericht in 2018. Het is dus geen beleggingsapp voor aandelen of ETFs, enkel voor crypto valuta. Bitvavo ziet het investeren in cryptocurrencies als een aanvulling op beleggen in bijvoorbeeld aandelen en ETFs. Bitvavo richt zich op gebruiksgemak en lage kosten, en daar zijn ze goed in geslaagd. De website en app zijn eenvoudig in gebruik en de kosten van Bitvavo zijn erg laag vergeleken met andere cryptocurrency exchanges.

Voordelen BitvavoNadelen Bitvavo
Overzichtelijke en eenvoudig platformEnkel cryptocurrencies, geen reguliere beleggingsproducten
Lage kostenApp heeft minder opties ten opzichte van de website
Nederlandse aanbieder

Wat vindt Finance Owl de beste beleggingsapp?

Finance Owl vindt DEGIRO de beste beleggingsapp. Dit komt door de lage tarieven en het gebruiksvriendelijke platform.

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *