Binck Forward review 2021 – mijn ervaringen

Binck Forward review 2021
Leestijd: 4 minuten

Binck Forward is één van de laten beleggen opties van BinckBank. Op basis van een persoonlijke profiel belegt Binck Forward voor jou. Je persoonlijk profiel wordt samengesteld op basis van een online vragenlijst. Vervolgens belegt Binck Forward in een aantal index- en obligatiefondsen die passen bij jouw profiel. In dit artikel een Binck Forward review 2021.

In dit artikel staan links naar Binck Forward (klik). Als je via deze links een account aanmaakt krijgt Finance Owl een kleine vergoeding (en het kost jou verder niets!). Daarmee steun je de website en kan Finance Owl artikelen blijven schrijven.

Let op: BinckBank is overgenomen door Saxo Bank en binnenkort gaat het beleggingsplatform van BinckBank verdwijnen. Per November 2021 kan je geen rekening meer openen op BinckBank. Je wordt doorverwezen naar het beleggingsplatform van Saxo Bank. Als je al een beleggingsrekening hebt bij BinckBank wordt die automatisch overgezet naar het beleggingsplatform van Saxo Bank.

Inhoud

Binck Forward review 2021: voordelen en nadelen

Om een goed beeld van Binck Forward te krijgen zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij. Deze punten worden in de rest van het artikel verder toegelicht.

Voordelen Binck ForwardNadelen Binck Forward
Lage jaarlijkse beheerkosten: 0.5%Relatief hoge instapkosten. Inleg vanaf €1.500
Doelgericht beleggen: naarmate je doel nadert, bouwt Binck Forward het beleggingsrisico afZelf beleggen in indexfondsen is nog goedkoper. Je hebt dan geen beheerkosten
Persoonlijk online dashboard (te bekijken via mobiel, tablet en desktop)Ontbreken van een app

Binck Forward review 2021: hoe werkt het?

Stap 1: Profiel bepalen

Op basis van een online vragenlijst wordt bepaald welk risicoprofiel het beste bij je past. De 3 verschillende profielen hebben een andere risicoverdeling (laag, middel of hoog) en een ander verwacht rendementspercentage. Daarnaast geef je bij je profiel aan an wat je beleggingshorizon is (hoeveel jaar je wilt beleggen) en hoeveel geld en hoevaak (bijv. jaar, maand of week) je wilt inleggen

Stap 2: Inleg spreiden

Op basis van je persoonlijk profiel wordt je inleg gespreid over index- en obligatiefondsen en daarbinnen tussen regio’s en sectoren. Op die manier worden zo goed mogelijk de risico’s beheerst

Stap 3: Eventueel bijsturen

Binck Forward houdt je beleggingsportefeuille en stuurt indien nodig bij op basis van je risicoprofiel. Daarnast wordt het beleggingsrisico automatisch afgebouwd naarmate het eindpunt van je looptijd nadert

Binck Forward review 2021: kosten

Binck Forward is één van de goedkopere laten beleggen opties in Nederland. De beheerkosten zijn 0.5% per jaar. Daarnaast zijn er natuurlijk wel nog gebruikelijke transactiekosten voor het aan- en verkopen van de indexfonsen à 0.25-0.27% per jaar en eventueel valutatkosten à 0.01% per jaar. In totaal komen de jaarlijkse kosten dus ongeveer neer op 0.76% – 0.79% per jaar.

Effect van kosten op je rendement

De meeste beleggers letten niet goed op de kosten van hun broker maar lage kosten zijn belangrijk. Het effect van kosten op je rendement wordt onderschat. Slechts 0.1% aan extra kosten per jaar zorgt ervoor dat je na 25 jaar niet 2.5% misloopt (25 * 0.1% = 2.5%) maar 10%. Onderstaand een rekenvoorbeeld:

Als ik begin met een inleg van €10.000 euro, dat 25 jaar lang laat staan en elk jaar 6% rendement verdien, dan heb ik na 25 jaar €42.919. Als ik 0.1% extra kosten maak, verdien ik nog 5.9% rendement. In dat geval heb ik 25 jaar €41.918. Een verschil in opbrengst van €1.001 op mijn inleg van €10.000, door slechts 0.1% aan extra kosten. Dat is dus maar liefst 10% minder rendement ten opzichte van je inleg. Kortom, makkelijk verdient als je een beetje op de kosten let!

Binck Forward review 2021: doelgericht beleggen

Het mooie aan Binck Forward is dat je beleggingsportefeuille in de gaten wordt gehouden en er eventueel wordt bijgestuurd op basis van je risicoprofiel. Daarnast wordt het beleggingsrisico automatisch afgebouwd naarmate het eindpunt van je looptijd nadert.

Verder is het mooi dat je makkelijk geautomatiseerd periodiek kan inleggen. Door bijvoorbeeld iedere maand €100 in te leggen kan je toch vermogen opbouwen.

Binck Forward review 2021: persoonlijk online dashboard

Het persoonlijke online dashboard van Binck Forward is overzichtelijk en Finance Owl vindt het een stuk beter dan bijvoorbeeld de inzichten die DEGIRO of FitVermogen bieden. Daarnaast is het prettig dat er drie verschillende scenario’s worden geschetst (slecht, gemiddeld en goed). Onderstaand kan je een voorbeeld daarvan zien bij een inleg van 300 euro per maand.

Binck Forward review 2021: instapkosten

Toen ik begon bij Binck waren de instapkosten maar €10. Die zijn in 2020 verhoogd naar €1.500. Dat zijn vrij hoge instapkosten voor startende beleggers. Dit komt omdat veel startende beleggers het liefst met een paar euro willen beginnen om beleggen te proberen. Kortom, Finance Owl verwacht dat de instapkosten van €1.500 toch kleine beleggers zal afschrikken.

Binck Forward review 2021: conclusie

Heb je geen zin om je te verdiepen in beleggen maar wil je wel beleggen? Dan is Binck Forward een mooi platform om tegen relatief lage kosten toch te beleggen. De voorkeur van Finance Owl gaat echter uit naar zelf beleggen. In dit artikel kan je meer lezen over de belangrijkste verschillen tussen zelf beleggen en laten beleggen.

Zelf beleggen of laten beleggen hangt af van je kennis en de tijd en aandacht die je bereidt bent om erin te steken. Kortom, het is erg persoonsafhankelijke welke manier van beleggen het beste aansluit bij je wensen.

Vind je het leuk om je te verdiepen in beleggen en zelf beleggingskeuzes te maken? Ga dan vooral zelf aan de slag! Als je dat niet hebt en het prettiger vindt dat een professionele partij geld voor je belegt, kies dan voor laten beleggen.

Vond je deze Binck Forward review nuttig? Lees dan ook de reviews over:

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *