BinckBank review 2021 – mijn ervaringen

BinckBank review 2021
Leestijd: 4 minuten

BinckBank is in Nederland één van de bekendste en populairste beleggingsplatformen. Dat komt onder andere omdat het beleggingsplatform in Nederland is opgericht en al sinds 2000 actief is. In 2018 heeft het Deense Saxo Bank, BinckBank overgenomen. In dit artikel een BinckBank review over de Zelf Beleggen mogelijkheden.

In dit artikel staan links naar BinckBank (klik). Als je via deze links een account aanmaakt krijgt Finance Owl een kleine vergoeding (en het kost jou verder niets!). Daarmee steun je de website en kan Finance Owl artikelen blijven schrijven.

Let op: BinckBank is overgenomen door Saxo Bank en binnenkort gaat het beleggingsplatform van BinckBank verdwijnen. Per November 2021 kan je geen rekening meer openen op BinckBank. Je wordt doorverwezen naar het beleggingsplatform van Saxo Bank. Als je al een beleggingsrekening hebt bij BinckBank wordt die automatisch overgezet naar het beleggingsplatform van Saxo Bank.

Inhoud

BinckBank review 2021: voordelen en nadelen

Om een goed beeld van BinckBank te krijgen zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij. De voordelen en nadelen van BinckBank worden in de rest van het artikel verder toegelicht.

Voordelen BinckBankNadelen BinckBank
Betrouwbare naam, al jaren lang grote aanbiederRelatief hoge kosten
Veel informatie voor (beginnende) beleggers

BinckBank review 2021: hoe werkt het?

BinckBank biedt 3 verschillende pakketten aan om zelf te beleggen: Binck Green, Binck Blue en Binck Black.

  1. Binck Green is geschikt voor beleggers die af en toe een transactie doen. Bij dit pakket krijg je de realtime inzichten van de Euronext, de gegevens van de Amerikaanse beurs is dan iets vertraagd.
  2. Binck Blue is geschikt voor actieve beleggers die veel handelen. Met dit account krijg je naast de realtime inzichten van de Euronext ook de realtime gegevens van de Amerikaanse beurs.
  3. Binck Black is het meest uitgebreide account. Je krijgt toegang tot exclusieve masterclasses en een persoonlijk relatiemanager. Dit account is geschikt voor beleggers die dagelijks op de beurs handelen.

BinckBank review 2021: betrouwbare naam

BinckBank is in 2000 opgericht in Nederland en heeft een Nederlandse bankvergunning. Hierdoor valt de cashpositie van je beleggersrekening onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandsche Bank. Mocht BinckBank failliet gaan dan is maximaal €100.000 van je geld gegarandeerd door de Nederlandse staat. Het depositogarantiestelsel is alleen toepasbaar op banktegoeden, niet op aandelen of andere effecten.

Nu zal je wellicht denken, de kans is zo klein dat BinckBank failliet gaat, wat maakt dat depositogarantiestelsel eigenlijk uit? Helaas kan het toch gebeuren dat een bank of beleggingsplatform failliet gaat. Denk bijvoorbeeld aan Icesave en de DSB Bank tijdens de kredietcrisis. In dit artikel van De Nederlandsche Bank kan je meer lezen over het over depositogarantiestelsel.

BinckBank review 2021: veel informatie voor (beginnende) beleggers

Het handelsplatform van BinckBank staat bekend om het gebruiksgemak en de toegangkelijkheid voor (beginnend) beleggers. Het platform beschikt over vele handige tools en heeft diverse fundamentele en technische analyses die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste beleggingen.

BinckBank review 2021: relatief hoge kosten

Een nadeel van BinckBank zijn de relatief hoge kosten. Daarnaast vindt FinanceOwl de kostenstructuur ook behoorlijk ingewikkeld. Dat komt omdat de kosten van de verschillende beleggingsopties afhangen van het type account wat je kiest (Green, Blue of Black). Het kiezen van een pakket wordt daardoor behoorlijk moeilijk gemaakt. Gelukkig kan je in onderstaand overzicht precies zien wat de kosten per pakket zijn.

Effect van kosten op je rendement

De meeste beleggers letten niet goed op de kosten van hun broker, maar lage kosten zijn belangrijk. Het effect van kosten op je rendement wordt onderschat. Slechts 0.1% aan extra kosten per jaar zorgt ervoor dat je na 25 jaar niet 2.5% misloopt (25 * 0.1% = 2.5%) maar 10%. Onderstaand een rekenvoorbeeld:

Je begint met een inleg van €10.000 euro. Dat laat je 25 jaar lang staan. Elk jaar maak je 6% rendement. Dan is je portefeuille na 25 jaar €42.919 waard. Ter vergelijk, als je 0.1% extra kosten maakt, verdien je in plaats van 6% rendement nog 5.9%. In dat geval is je portefeuille na 25 jaar €41.918 waard. Een verschil van €1.001 op je inleg van €10.000, door slechts 0.1% aan extra kosten. Dat is maar liefst 10% minder rendement ten opzichte van je inleg. Kortom, makkelijk verdient als je een beetje op de kosten let!

BinckBank review 2021: conclusie

In dit artikel hebben we de voor- en nadelen van BinckBank voor je op een rij gezet. Finance Owl begrijpt goed dat BincBank één van de populairste beleggingsplaftormen van Nederland is. Sterke punten van Binckbank zijn het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid. Het is prettig dat het platform beleggers ondersteund met informatie om goede keuzes te maken. Daarnaast is het fijn dat BinckBank onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt.

Een groot nadeel van BinckBank is dat de kosten relatief hoog zijn, zeker als je de kosten vergelijkt met DEGIRO. Kosten hebben veel impact op het rendement van je beleggingsportefeuille. In dit artikel kan je de voor- en nadelen van DEGIRO lezen.

Vond je deze BinckBank review nuttig? Lees dan ook de reviews over:

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *