DEGIRO meerdere accounts, kan dat?

DEGIRO meerdere accounts
Leestijd: 3 minuten

Veel beleggers die starten bij DEGIRO vragen zich af welk type account ze moeten kiezen, DEGIRO basic of custody. Maar is het nodig om een keus te maken of kan je bij DEGIRO meerdere accounts aanmaken op één naam? In deze blogpost vertel ik wat er kan en wat de voor- en nadelen zijn van het hebben van meerdere accounts.

In dit artikel staan links naar DEGIRO (klik). Als je via deze links een account aanmaakt krijgt Finance Owl een kleine vergoeding (en het kost jou verder niets!). Daarmee steun je de website en kan Finance Owl artikelen blijven schrijven.

Inhoud

Kan je bij DEGIRO meerdere accounts aanmaken?

Daar kan ik kort over zijn: ja, dat kan! Bijkomend voordeel is dat dit je niets extra kost.

Waarom wil je bij DEGIRO meerdere accounts aanmaken?

Er kunnen verschillende redenen zijn om verschillende DEGIRO accounts aan te willen maken. Onderstaand een aantal voorbeelden.

1. Meerdere DEGIRO accounts openen om verschillende beleggerstactieken te scheiden

Let op: het is helaas niet meer mogelijk om een custody account aan te maken bij DEGIRO (mei 2022).

DEGIRO heeft twee type accounts DEGIRO basic en DEGIRO custody. Als je meer wilt weten over het verschil tussen beide lees dan dit artikel.

Zelf heb ik twee accounts omdat ik verschillende beleggingsstactieken hanteer en dat graag gescheiden wil houden.

  • De DEGIRO basic account gebruik ik voor mijn aandelenportefeuille. Sommige van mijn aandelen keren ook dividend uit. Ik vind het zonde om bij een custody account daar extra voor te moeten betalen. Daarnaast is het fijn dat ik de mogelijkheid houd om in de toekomst in futures / opties te gaan handelen.
  • De DEGIRO custody account heb ik voor mijn indextrackers (ETFs). Die indextrackers keren geen dividend uit of het zijn indextrackers die het dividend meteen weer herbeleggen.

2. Verschillende DEGIRO accounts openen vanwege een kind of kleinkind

Daarnaast kan het een idee zijn om een aparte DEGIRO rekening te openen als je wilt beleggen voor je (klein)kind.

Je kan ervoor kiezen om een DEGIRO kinderrekening op naam van het kind te openen of een extra DEGIRO rekening op je eigen naam.

3. Twee DEGIRO accounts openen om zakelijk en privé te scheiden

Het is ook mogelijk bij DEGIRO om een zakelijke en privé account aan te maken. Op deze manier kan je bijvoorbeeld privé beleggen en daarnaast ook zakelijk een account openen om te beleggen voor je pensioen.

Finance Owl, wat raad je aan?

Zoals hierboven toegelicht hangt erg af van je persoonlijke voorkeur of je verschillende DEGIRO accounts zou willen openen. Weet in ieder geval dat het mogelijk is en ook niets extra kost!

Heb je nog geen account bij DEGIRO (klik)? Als je via deze link een account aanmaakt krijgt Finance Owl een kleine vergoeding (en het kost jou verder niets!). Daarmee steun je de website en kan Finance Owl artikelen blijven schrijven. Onderstaand vind je het stappenplan om een account aan te maken.

Aanmaken van een account bij DEGIRO

  • Stap 1: Ga naar de website van de DEGIRO en druk op de knop “Open een rekening”
  • Stap 2: Vul je e-mailadres, gebruikersnaam en wachtwoord in
  • Stap 3: Klik op de button/link in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen om het aanmaken van jouw account te verifiëren
  • Stap 4: Beantwoord de vragen en vul die naar waarheid in. Let hierbij op, je moet je gegevens opgeven zoals deze op je paspoort of ID-kaart omschreven staan. Dus je volledige voornamen
  • Stap 5: Geef aan of je een citizen of resident van de US bent, deze vraag heeft te maken met bepaalde belasting regels
  • Stap 6: Vul je bankrekeningnummer in. Let op: dit moet het bankrekeningnummer zijn waarmee je geld gaat overmaken naar DEGIRO. De naam op dit rekeningnummer moet overigens overeenkomen met de naam die je hebt ingevuld bij de contactgegevens
  • Stap 7: Upload een foto van je paspoort of ID-kaart
  • Stap 8: Gebruik de “selfie”-functie op je telefoon om jezelf te scannen

Andere artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *